Project eten en drinken

Voor iedereen de beste wensen voor 2018 namens de kinderen en de leekrachten van groep 1&2

Project eten en drinken

Van maandag 8 januari tot en met vrijdag 26 januari werken wij met het project eten en drinken.

Wat eten wij vandaag? Is misschien bij u thuis ok de vraag die u elke dag hoort als u aan het koken bent. En het is een vraag die u uzelf ook regelmatig stelt. In ieder gezin zijn er veel momenten waarop iets gegeten en gedronken wordt en al dat eten en drinken moet in huis worden gehaald. Uw kind gaat wel eens mee als u boodschappen doet of het ziet hoe u de boodschappen in de kasten en koelkast opbergt. Vast en zeker weet uw kind precies waar het thuishoort. En ook wat er op tafel moet komen bij het tafeldekken voor de broodmaaltijd of de warme maaltijd.

Het project sluit aan bij wat uw kind zoal meemaakt rondom het onderwerp eten en drinken. We maken in de klas een supermarkt waar ze leren hoe ze boodschappen kunnen halen. Daarnaast is er een restaurant aanwezig waar ze zelf als kok eten kunnen klaarmaken of als ober het kunnen serveren of als klant lekker uit eten kunt gaan. Ook gaan de kinderen tekenen, knutselen, zingen en trommelen. Er worden verschillende proefjes en smaaktestjes gedaan. Er worden filmpjes en foto's bekeken om verschillende begrippen te leren.

Bij dit project hoort een ouderbrochure. Hierin staat wat u allemaal met uw kind kunt doen rondom dit project. Daarnaast staat de begrippenlijst er ook bij in. Deze begrippen krijgt uw kind aangeboden tijdens dit project.

ouderbrochure eten en drinken