Plaatje bij het artikel van OBS De Schakel

Projecten

 

Project ziek en gezond

Van 5 maart tot en met 23 maart werken wij met project ziek en gezond. In de eerste week combineren wij dit project met project welkom. Dit doen wij omdat wij na de voorjaarsvakantie samen met de kinderen herhalen welke regels wij hebben op school.

Ieder kind weet wat het is om ziek te zijn. Er zijn kinderziektes vrijwel die ieder kind krijgt. En welk kind is niet af en toe verkouden: het hoest en proest en probeert hangerig de tijd door te komen tot het allemaal weer over is. Beter? Dan speelt uw kind weer en voelt zich weer kiplekker. Als ouder geeft u uw kind in zo'n periode extra zorg en aandacht aan uw kind. U als ouder weet wat goed is voor uw kind. Gezond leven en soms ziek zijn: hoort bij hun dagelijkse ervaring. Daarom is het ook zo'n fijn thema om mee te werken.

Dit project zit vol met activiteiten die zowel met ziekte als met gezondheid te maken hebben. De kinderen spelen en experimenteren in een apotheek. Zieke poppen en knuffels worden behandeld en verzorgd in de huishoek, waar de kinderen de rol spelen van een dokter of verpleegkundige. Er wordt nagedacht over lichaamsverzorging, gebroken ledematen, losse tanden en wat er zoal binnenin je lichaam allemaal gebeurt.

Bij dit project hoort ook een ouderbrochure met een begrippenlijst. Hier staat in wat u thuis allemaal met uw kind kunt doen. De ouderbrochure met begrippenlijst treft u hieronder aan:

ouderbrochure

 

Deel deze pagina: