Project Herfst

Herfst is voor kinderen een spannend seizoen. Er valt immers een hoop te beleven. De natuur verandert zichtbaar. De bomen en de struiken worden kaal, er ligt veel blad op de stoepen en de straten, het wordt kouder en de zomerkleren verdwijnen weer in de kast.

Het piramide project waar we nu mee aan de slag gaan, gaat over herfst. We beginnen heel dicht bij de natuur. We maken met de kinderen een herfstspeurtocht waarin ze de herfstsfeer zullen proeven, ze doen hun eigen ontdekkingen waar we samen over gaan praten. We houden de veranderingen van de bomen bij. We onderzoeken met een vergrootglas allerlei herfstproducten zoals bladeren, eikels, kastanjes, maar ook torretjes enz. We leren over dieren die een winterslaap houden of een wintervoorraad aanleggen en over vogels die op vogeltrek gaan.

Het project duurt van maandag 16 oktober tot vrijdag 10 november.

Bij dit project hoort ook een ouderbrochure en een begrippenlijst. Deze treft u hieronder aan.

ouderbrochure

begrippenlijst