Activiteiten

Op dinsdag 3 november ging groep 5 op excursie naar het Historisch museum te Vriezenveen.  Zo zag het programma eruit:

Opstap met Jans en Da (rond 1900)
In de lessenreeks van op stap met Jans en Da kunnen de leerlingen van groep 5 en 6 kennismaken met het leven van een Vriezenveense familie rond het jaar 1900. De leerlingen komen in aanraking met het verleden en het begrip eeuw.Om de interesse van de leerlingen te krijgen kan begonnen worden om het verhaal te vertellen over de belevenissen van Jans en Da Peddemors.Aan de hand van de voorwerpen die in de leskoffer zitten kan met de leerlingen gesproken worden over het verleden. Ook kunnen de leerlingen zelf verschillen en overeenkomsten aangeven tussen het heden en het verleden.In deze lessen kan er ook aandacht besteedt worden aan de Vriezenveense taal/ heemkunde.Na deze inleidende lessen kunnen de leerlingen in het Historisch Museum zelf ervaren hoe het leven er rond 1900 uitzag.

Meer foto's staan in MIjnAlbum

Op donderdag 29 oktober hebben de kinderen van de groepen 3-4-5 les gehad van een judo trainer. De kinderen hebben kennis gemaakt met deze sport. Zoals je op de foto's kunt zien was het heel gezellig.

Meer foto's staan in MijnAlbum