Activiteiten in de groep

9 febr. 2016: Groep 6 en 7 Start tennislessen

Groep 6: Vandaag een quiz gespeeld en zelf een dierenquiz gemaakt.

Groep 7: Met een knuffel een zelfbedacht verhaal aan de kleuters verteld. Keigaaf.

Best eng om te doen, knap dat het dan toch lukt en super veel lol gehad. De kleuters vonden het prachtig dat de knuffel steeds de namen van de kinderen vergat of dat de knuffel een scheetje had gelaten. Sommige kleuters hebben de ijsbeer gered. Iemand anders schreef: "Na afloop wilden de kleuters mij een high five geven, toen ik deed alsof ze me pijn deden en ik zg. ging huilen, moesten ze hard lachen." Al met al een zeer geslaagde taalopdracht.

8 febr. 2016: Groep 6 en 7 Valentijntje gemaakt !!! ???

8 febr. 2016:  Schrijfles groep 7

Doel: Leren hoe je sneller informatie kunt opschrijven door je woorden in te korten.

Enkele voorbeelden vind je hieronder. Het gaat over onze school zelf.

D Schkl dt a vrschllnd dngn m, z..ls Crnvl, Psptcht nz., mr t s k n lk schl m t lrn.           Mk.

D Schkl s n pnbr schl, j gt lk dngn dn zls rknn. J mt t vr jzlf dn mt j vrndn lrn mgn.       N.

.bs d Schkl s n pnbr schl. Z vrn smn fst n w lrn gd mt lkr.                                                   Hrnn

.drn hr bhndlt lkr mt rspct.                                                                                                        Mtch

.bs d Schkl s d mst schl, hft vl rg kndrn n d lrrn zn k hl rdg. Ds t s d mst schl.                Jrd

Hb j prblmn, stt r ltd mnd vr j klr.                                                                                             ...

Hr Schkl j m nr d tkmst.                                                                                                            Mrlnn

Dnk j wl knjrs.

Carnavalsoptocht 2016

Op 5 februari hebben we weer deelgenomen aan de Carnavalsoptocht. Een bonte stoet trok door de straten. Terug op school reikte Prins Carnaval de prijzen uit.

Later op de dag werd het feest voortgezet op school zelf.

Het was een zeer geslaagde dag. Foto's optocht in 'Mijn album'

Helemaal te wauw!

Bont gezelschap!

Open dag

Bij deze willen we Fam. van Haarst hartelijk feliciteren met het winnen van de taart. Jullie hadden de poster voor de open dag op een fantastische plek opgehangen zodat iedereen het goed kon zien.

De voorleeswedstrijd.

Merlynn Ebbink heeft op dinsdag 2 februari meegedaan met de voorleeswedstrijd. Deze vond plaats in de brede school in Den Ham. Ze heeft het super goed gedaan. Jammer genoeg heeft ze de volgende ronde niet gehaald. Toch zijn we super trots op haar.

Klasse Merlynn!!

Techniekbus van OTIB in Vroomshoop!!!

In november hebben we de techniekbus voor groep 6/7 en 8 aangevraagd.

In januari konden we in de bus deelnemen aan veel verschillende techniekonderdelen: Er was een loopband om te bedienen, een virtuele drone waarmee je kon vliegen en je kon onder meer zien hoe een 3d printer werkt. Een zeer geslaagde ochtend, die zeker om herhaling vraagt.

Foto's hiervan zijn te vinden onder www.mijnalbum.nl.

Junior dictee Twenterand

Namens obs de Schakel heeft Aya deelgenomen aan het dictee in het Gemeentehuis van Vriezenveen.

Ze was helaas geen winnaar, maar heeft het heel knap gedaan. Een mooie prestatie.

Aya we zijn super trots op je.

Speciaal voor Prinsjes dag hebben we hoedjes gemaakt.