Welkom bij groep 6 en 7

Wij zijn groep 6 en 7 van obs de Schakel. Groep 6 heeft 13 kinderen en groep 7 heeft er 14.

In groep 6 gaan we vooral leren om zelfstandig te leren en werken. Best lastig in het begin als je in groep 5 nog alles samen met de meester of juf deed. In groep 7 gaan we dit voortzetten en gaan we steeds meer zelf bepalen wat en hoeveel we leren en welke doelen we willen halen. Ga ik veel of weinig oefenen en ga ik mezelf veel of weinig uitdagen.

Beide groepen maken later in het jaar de entreetoets. In groep 6 geeft deze al een klein beetje aan waar je uitkomt richting vervolgonderwijs. In groep 7 is deze nog veel belangrijker geworden, omdat de eindtoets in groep 8 naar april is verplaatst.

We hebben 2 x per week gymnastiek in sporthal het Punt. Na de gym kunnen we in hetzelfde gebouw meteen door naar de bibliotheek om boeken te ruilen.Wel zo makkelijk.

Begin september hadden we een braderie op school. Was heel gezellig, met spelletjes, een springkussen en schminken.

Groep 6 gaat dit jaar nog op schoolreis en groep 7 gaat op kamp.