Groep 7&8 op Ameland

Lees hier de verslagen vanaf Ameland

Het eerste verslag kwam gistermiddag.

Zo zitten op de boot en vertrekken zo. Busreis ging goed niemand ziek. Nina heeft een uur heerlijk geslapen en heeft nu weer energie voor 10. De begeleiding is toe aan koffie. Het weer is prachtig en ze gaan zo lekker zonnebaden op het dek. Na een verrukkelijk maaltijd verzorgt door Jan en Robert zijn ze naar het strand gegaan om van alles te vangen met een sleepnet. Krabbetjes, botjes, garnalen en nog veel meer.Sommige zijn ook ech de zee in geweest maar voor de meeste bleef het bij vissen met sleepnetten. Daana terug naar de kampeerboerderij, douchen en thee gedronken. Om half 12 doken de kinderen hun bed in en na een half uurtje kletsen was iedereen in diepe rust.

Woensdag
Na het ontbijt weer naar het strand maar nu milieujutten en daarna lekker lunchen. Na de lunch besloten ivm het weer het programma te wijzigen. Vanmiddag winkelen in Nes ipv een fietstoch naar de andere kant van het einland. Onderweg naar Nes scheen het zonnetje nog en al snel haddende kinderen de winkels gevonde en de begeleiding een terrasje. Maar na een tijdje begon het toch te regenen en zocht iedereen een plekje binnen op. Daarna weer op de fiets terug naar de kampeerboerderij waar meneer Jan en meneer Robert heerlijke pannenkoeken hebben gebakken. Eten op dan je oranje hoedje op en tv aan want er moest natuurlijk voetbal gekeken worden.
Toen uit eindelijk iedereen heerlijk sliep ging om 1 uur het brandalarm af. Gelukkig was er niets, vals alarm, maar wel was iedereen weer wakker en ook best een beetje geschrokken.

Donderdag
Na het afgaan van het brandalarm vannacht duurde het vanochtend wat langer voordat iedereen uit zijn bed kwam. Meneer Jan en Juf Margreeth hadden toen allang de koffie op. Ook kregen ze visite van een groepje shetland pony's die wel erg nieuwsgirig waren.
Vandaag staat een fietstocht over het eiland op het programma en morgen alweer naar huis. De week vliegt voorbij...

Iedereen is weer thuis! De verhalen zullen verteld worden en op MijnAlbum zijn de laatste foto's geplaatst.

Foto's kunt u op onze facebookpagina zien en in MijnAlbum komensteeds de laatste foto's te staan.