Stichting ROOS

Obs de Schakel is een onderdeel van stichting ROOS. Stichting ROOS verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden. ROOS telt 14 scholen. De meeste scholen van ROOS zijn klein en dat heeft het voordeel dat de leerlingen veel persoonlijke aandacht krijgen. Alle ROOS scholen zijn openbare scholen. ROOS- leerkrachten zijn leerkrachten, die zich inzetten voor het openbare karakter van hun school en dat stralen ze uit door hun  houding. De kinderen die van onze scholen komen hebben een dusdanige opvoeding genoten dat ze met een openbare levenshouding hun toekomst tegemoet gaan.
Dat betekent dat ze met een open blik, zonder vooroordelen en met respect voor anderen in de wereld staan.

In een wereld waarin complexiteit in toenemende mate van invloed is op elk aspect van ons dagelijks leven, loopt ROOS voorop om ieder kind te vormen tot de wereldburger van de toekomst.

ROOS haalt het beste uit alle kinderen
ROOS is een kleurrijke ontmoetingsplek
ROOS wil het samen doen
ROOS is open en eerlijk